Goudsmederij Mathon Tel: 06-54917393
Collectie Derk? Werkzaamheden Oud Goud Nieuws Contact
 
Trouwringen

 

Ringen

 

Manchetknopen

 

Colliers

 

Gedenksieraden Silent Memories

 

Ontwerpen

 

Fotoreportages

Derk ! Een goudsmid met passie.
Ik ben Derk Mathon en ik heb in 1992 mijn opleiding Goudsmeden in Schoonhoven afgerond, en in 1993 ben ik afgestudeerd als edelsteenkundige. Na vijf jaar als goudsmid te hebben gewerkt in Antwerpen, heb ik me in 1998 gevestigd in Nederland als zelfstandig goudsmid. Het bedrijf bestaat 11 jaar en is sinds 2002 gevestigd in de Hoeksche Waard.

Ik leg me vooral toe op het ambachtelijk vervaardigen en repareren van sieraden en objecten. In de meeste gevallen maak ik eerst een aantal ontwerpen waarna de klant de definitieve keus maakt. Bij mij staat de wens van de klant voorop. Ik betrek hem of haar graag in het ontwerpproces. Hierdoor krijgt het sieraad een toegevoegde waarde. Desgewenst kom ik ook graag bij u aan huis, zodat u in alle rust in uw eigen omgeving het ontwerp met mij kunt bespreken.

Het ontwerpen en vervaardigen van sieraden gebeurt grotendeels met de hand, waarbij het gebruik van moderne materialen niet wordt geschuwd. In de afgelopen 15 jaar heb ik mij verschillende technieken meester gemaakt, waardoor u bij mij terecht kunt voor de meest uiteenlopende werkzaamheden, zoals, edelsteenzetten, emailleren, graveren, enz.

Goudsmederij Mathon is lid van de Vereniging Goud- en Zilversmeden.