Derk Mathon

In 1993 ben ik begonnen mijzelf als goudsmid te ontdekken, op zoek naar vormgeving, mooie materialen en inspiratie.

Deze zoektocht wordt eigenlijk steeds leuker naarmate je meer ervaringen opdoet, kundiger wordt en kennis vergaart. Inmiddels zijn we met z’n drieën op deze bijzondere “roadtrip”. Het delen van kennis en kunde maakt de hele ervaring nog rijker en geeft mij een enorme boost!

De juwelen die wij maken komen voort vanuit de filosofie dat kwaliteit en schoonheid hand in hand gaan. Dat onze producten volledig met de hand gemaakt worden is voor mij een vanzelfsprekendheid.

Door alle processen zoals het ontwerpen, smelten, smeden, afwerken en zetten van de stenen in eigen huis én met ambachtelijke technieken uit te voeren, krijgt het sieraad de degelijkheid en duurzaamheid mee van traditionele productiemethoden die in honderden eeuwen keer op keer zijn verbeterd en verfijnd. Ook brengt een ambachtelijke goudsmid een deel van zijn passie en ziel over in het juweel; producteigenschappen die steeds zeldzamer worden in onze gedigitaliseerde maatschappij.

Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar ervaring als goudsmid en 20 jaar als edelsteenzetter. In 1995 ben ik afgestudeerd als edelsteenkundige. Gedegen kennis van edelstenen, haar eigenschappen en karakteristieken gebruik ik graag om de klant beter te informeren en het verhaal achter onze juwelen nog completer te maken.

In 2013 ben ik na ballotage gepromoveerd tot Meestergoudsmid bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Het Gilde heeft het delen van kennis en kunde tussen haar leden hoog in het vaandel staan en stelt zich tot doel om de kwaliteit van het werk van haar leden op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.